Zorgteam

 

ZORGTEAM

Het zorgteam is een eerstelijnshulpverlening met betrekking tot psychosociale problemen, biedt begeleiding en coördineert de hulpverlening en de opvolging.

Het team bestaat uit de directeur (Piet Pieters) , een aantal opgeleide leerkrachten (Jozefien Buyse, Tessa Dejans, Barbara Spillebeen), een studiemeester-opvoeder (Koen Bruyneel) en een CLB-afgevaardigde (Eveline Vanneste).

De leden zijn bereikbaar via de school of op het CLB. Een handig middel is mailen ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Ook via de berichtenmodule van Smartschool kan je rechtstreeks contact opnemen met het zorgteam.

 Visietekst zorg Prizma Campus IdP

  

In het opvoedingsproject van onze school benadrukken we dat we oog willen hebben voor het welzijn van onze leerlingen. We willen talent laten groeien op een warme manier. Waarbij warm in de eerste plaats zorg voor alle leerlingen en collega’s betekent.

 

We streven ernaar dat iedere leerling en ieder personeelslid zich goed voelt op school en ook bereid is om de zorgcultuur mee te dragen en medeverantwoordelijk te zijn voor het algemeen welbevinden. Elke leerling kan zich optimaal ontwikkelen, met al zijn mogelijkheden en talenten, maar ook met zijn beperkingen. We willen onze leerlingen zo goed mogelijk onderwijs bieden en een veilige zorgzame leeromgeving creëren waarbij we de zelfredzaamheid van de leerling steeds proberen te bevorderen. Bij een goed leerklimaat is de kans kleiner dat de individuele leerling wordt beperkt in het doorlopen van de schoolloopbaan op het bij hem of haar passende niveau.

 

Het zorgbeleid van onze school kadert binnen het realiseren van ons opvoedingspoject waarbij we ook oog hebben voor het zorgcontinuüm. De leerkracht werkt aan basiszorg en heeft op een positieve manier aandacht voor elke leerling en pakken eventueel probleemgedrag aan vanuit een herstelgerichte benadering. Om dit alles te realiseren kan de leerkracht rekenen op ondersteuning op maat door het zorgteam.