Algemene informatie

Lees meer informatie over onze studierichtingen en onze scholengemeenschap in de brochure. Deze bevat uitleg over alle studierichtingen die de scholengemeenschap Prizma aanbiedt. De studierichtingen van onze school vind je terug onder 'Prizma - Campus IdP'.

Prizma - Campus IdP

Instellingsnummer: 034561 311 2 36008 1

Dirk Martenslaan 16
8870 Izegem

Fax: 051 31 81 52

De school functioneert in het samenwerkingsverband, bestuurd door de vzw Prizma. Prizma - Campus IdP is een zogenaamde bovenbouwschool* met de studiegebieden Handel, Mode en Personenzorg.

Het 1ste en 2de leerjaar (de eerste graad) kunnen de leerlingen volgen op de middenscholen van het samenwerkingsverband: Prizma Middenschool IzegemPrizma Middenschool Ingelmunster en Prizma Middenschool Lendelede. Die scholen verzekeren een objectieve oriëntering van de leerlingen naar een geschikte studierichting in de tweede graad. Prizma - Campus College en Prizma - Campus VTIin Izegem maken van dezelfde scholengemeenschap deel uit.

* Dit is een school met een 3de, 4de, 5de, 6de en 7de leerjaar; dus met een tweede en derde graad, in het secundair onderwijs.

Een dag in Prizma - Campus IdP

Hieronder vindt u de normale dagindeling (sinds 01/09/2016). Afhankelijk van de gekozen studierichting zijn minimale aanpassingen mogelijk.

Lesuur

16.45 u.

* Enkel op maandag

Middagmaal

Tijdens de middagonderbreking eten de leerlingen ofwel thuis ofwel op school. Wie op school blijft, kan:

• ofwel een warme maaltijd eten;
  • ofwel zijn lunchpakket meebrengen.

Een maaltijdkaart van 8 maaltijden kost € 32. Via de website van de traiteur kunt u het menu raadplegen: http://www.traiteurdumortier.be/menu.html. Kies daar voor middelbare scholen.

Studeren

De avondstudie is vrij voor alle leerlingen en sluit aan op de lessen.

Op maandag is er studie van 17.00 uur tot 18.00 uur.

Op dinsdag en donderdag is er studie van 16.10 uur tot 17.30 uur.

Open Leercentrum

Leerlingen die dat wensen kunnen over de middag en 's avonds aan de PC of in groep werken in het open leercentrum. Elke middag van 12.30u -13.00 en op de dagen dat er studie tijdens de uren van de studie. Dit gaat telkens door in de mediatheek.

De school is met het openbaar vervoer te bereiken:

• met de trein via de lijn Kortrijk-Brugge. Er zijn twee treinen per uur van en naar Brugge of Kortrijk. Vanuit het station is de school makkelijk te voet te bereiken (5 minuten stappen);
  • met de bus: via de lijnen Kortrijk-Ardooie, Kortrijk-Roeselare en Waregem-Izegem.

Voor wie met de fiets komt, is er een fietsenstalling ter beschikking.
Op de schoolfietsroutekaart kan u de veiligste weg naar onze school terugvinden (zie Veilig naar school)

Contactname

Onze school houdt van snelle en duidelijke informatie. De ouders krijgen geregeld informatie over allerlei gebeurtenissen en bijeenkomsten via brief en Smartschool.

Verslagjes en foto's van activiteiten kan u steeds terugvinden op onze facebookpagina en onze Flickr-pagina: Flickr

Ook deze website houdt u op de hoogte van het reilen en zeilen op onze school.

Het belangrijkste contactmiddel blijft hoe dan ook de agenda. We vragen alle ouders om die elke week nauwgezet door te nemen en te ondertekenen.

Graag ontmoeten wij de ouders persoonlijk. Daarvoor organiseren we verschillende oudercontacten per jaar. U kunt uiteraard ook zelf de school of de verschillende vakleerkrachten contacteren voor vragen of informatie.

U kan als ouder steeds alle leerkrachten bereiken via Smartschool alsook via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wij nemen natuurlijk ook graag telefonisch contact met u op en u kan de school steeds bereiken op het nummer 051 33 79 10.

Boeken en gerei

De school verhuurt sommige handboeken terwijl werkboeken of boeken die meerdere jaren moeten meegaan, worden aangekocht. De boekenverkoop gebeurt steeds op het einde van de zomervakantie.

Elke vakleerkracht deelt bij het begin van het schooljaar mee welk gerei er voor de verschillende vakken noodzakelijk wordt geacht.

Tijdens de lessen LO draagt de leerling de sportuitrusting van de school en uiteraard sportschoenen. Het T-shirt en/of de broek worden via de boekenlijst te koop aangeboden.

Voor enkele studierichtingen is specifieke vakkledij verplicht (labo's, praktijk voeding, stage ...). Je kan die op school bestellen.

Een school als Prizma - Campus IdP draaiende houden en alles in goede banen leiden, lukt niet zonder de nodige afspraken en regels.
Daarom werd, in overleg met de verschillende overlegstructuren van de school, een schoolreglement uitgewerkt.
Het schoolreglement vindt u terug via Smartschool en de link hieronder.

Bekijk hier het schoolreglement online.