Modern uitgerust

ICT-infrastructuur

Onze school beschikt over een uitgebreid computerpark met 5 volwaardige computerlokalen (120-tal computers).

Elk van onze leslokalen is ook uitgerust met een multimediaprojector en is aangesloten op het Internet. Overal in de school is er draadloos internet, zowel toegankelijk voor leerlingen, leerkrachten als gasten.

Naast een uitgebreide set laptops kunnen leerlingen tijdens de lessen ook gebruik maken van onze 30 Ipads. Op die manier bieden we alle leerkrachten en alle vakken de mogelijkheid om ICT te integreren in de lessen.

Leerlingen uit de richting Handel of BI brengen vanaf de derde graad zelf een laptop mee die ze tijdens de lessen gebruiken. (BYOD)

Leskeukens

De voorbije jaren werd fors geïnvesteerd in de vernieuwing in de uitbreiding van onze leskeukens. In deze moderne keukens volgen voornamelijk de leerlingen uit het studiegebied Personenzorg les. Momenteel beschikt de school over drie leskeukens die voldoen aan alle eisen inzake veiligheid en hygiëne.

 

Sporthal

Een oase van sport en spel ...

 

Labo's

Voor de lessen natuurwetenschappen moeten de leerlingen geregeld beschikken over een labo om proeven in uit te voeren. Ze kunnen daarvoor beschikken over een nieuwe klas natuurwetenschappen..

 

Studiezaal

Hier kan je in alle rust en sereniteit studeren.

 

Klaslokalen

De laatste jaren ondergingen heel wat klaslokalen een ware metamorfose.

 

Mediatheek 

Ook onze mediatheek werd de jongste jaren omgetoverd tot een multifunctionele ruimte. Door de aanwezige infrastructuur (computers, multimediaprojector, video, dvd, audio-installatie, tafels en stoelen) is deze ruimte multifunctioneel inzetbaar. Vergaderruimte, ontvangst ouders, leslokaal ... Alles is mogelijk.

OLC

In het voormalige lokaal 611 en 612 is u het OLC gevestigd waar leerlingen tijdens permanentieuren of over de middag en na de lessen schoolwerk kunnen maken, op de PC werken, groepswerken voorbereiden ,maar ook boeken kunnen lezen ...

Leerlingenkastjes

Iedere leerling kan zich een persoonlijk kastje aanschaffen.

 

  • Verzorging - Opvoedkunde

Sedert een tijd beschikt het IdP over twee nieuwe dubbele lokalen waar de lessen verzorging en opvoedkunde plaatsvinden. Het eerste deel van elk lokaal kan worden gebruikt voor de theoretische lessen terwijl in het tweede deel vooral de praktijk kan worden geoefend.

 

Klassen voor huishoudkunde

Onlangs werden onze lokalen voor praktijk huishoudkunde volledig vernieuwd.

 

Naaiateliers

De leerlingen van het studiegebied mode beschikken over volledig uitgeruste naaiateliers, waar alle theorie onmiddellijk in de praktijk kan worden omgezet. Een lectra-systeem helpt bij het ontwerpen van patronen met de computer.