Pastoraal

 

 

Campus IdP daagt leerlingen en leerkrachten uit…

Geloven vraagt moed. Het is als een sprong in het duister waarbij we aangewezen zijn op elkaars hulp. De figuren in het filmpje komen tot leven door elkaars warmte. In onze pastorale activiteiten willen we elkaar steunen door onze nabijheid. Het is geen kwestie van punten. We relativeren de harde wereld van presteren.

Als we te ver afdwalen van onze Bron, ‘verstenen’ we en kunnen we niet meer ten volle leven. We confronteren onze leerlingen en leerkrachten met het christelijke verhaal dat inspiratie geeft. Dank zij onze vieringen komen we op gepaste tijdstippen samen om ‘bij te tanken’. We verwijzen hierbij graag naar de Bron van ons geloof zodat we niet vervreemden.

De pastorale werkgroep werkt tenslotte aan een school waarin iedereen zichzelf kan zijn. Dit is de enige basis waarop we verder kunnen bouwen. Jezelf zijn kan slechts doorheen echte relaties waarin sprake is van wederzijds respect. We willen het klimaat scheppen waarin mensen elkaar echt ontmoeten. We dagen iedereen uit om ten volle zichzelf te worden.